2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Renkatės katilą?

Katilas

Jau nusprendėte, kokiu kuru šildysit namą? Dabar beliko išsirinkti katilą. Ar tai bus paprasta? Tikriausia ne. Juk internete mirga marga įvairiausių gamintojų katilų.
Įvairūs šios srities konsultantai, giminaičiai ir draugai ima dalintis savo patirtimi ir patarimais, tačiau niekas kitas - tik jūs turite nuspręsti, ko iš tiesų norite. Negana to, labai svarbu išsirinkti ir žmogų, kuris būtų patyręs katilų montavimo srity ir šį darbą atliktų ypač kruopščiai. Taip pat jums bus reikalinga ir serviso tarnyba. Ji ne tik suteikia garantiją, bet ir atlieka pradinius katilo derinimus.
Visai neseniai ir aš nusprendžiau įsigyti naują katilą. Kažkur išgirdau apie kieto kuro katilą su ventiliatoriumi. Plačiau pasidomėjau ir sužinojau, kad tokie šildymo katilai pranašesni už paprastus tuo, kad prisitaiko prie to, kiek šilumos reikia namui. Tas ventiliatorius reguliuoja degimo intensyvumą ir tokiu principu reguliuojasi išskiriamos šilumos kiekis. Kadangi mano namas naujos statybos su geru apšiltinimu, tai taip susitaupo nemažai kuro. Kuris būtų iššvaistytas veltui.
Tačiau tokio tipo katilai turi ir keletą minusų. Dingus elektrai jų nebegalima suvaldyti. Be to, jie yra brangesni už paprastus katilus be ventiliatorių. Tiesa, svarbu paminėti, kad tokie katilai labiau skirti kūrenimui anglimi.
Sunku pasakyti, ar katilas su ventiliatoriumi yra pranašesnis už paprastą katilą. Jei žadate naudoti malkas - geriau rinkitės paprastą. Aš nusipirkau katilą su ventiliatoriumi vien dėl to, kad mano namas stipriai apšildytas iš išorės, taigi didelė kaitra nėra reikalinga. Tačiau kiekvienam namui yra skirtingi poreikiai, todėl prieš nusprendžiant reikia pasverti visus pliusus ir minusus.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą